Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Čet29Feb2024

Rezervirajte si informativni leti na simulatorju letenja

Informacije
Borut Podgoršek

Fakulteta za strojništvo odprla nove prostore Laboratorija za aeronavtiko in predstavila simulatorja letenja

Nedavno smo otvorili prenovljene prostore Laboratorija za aeronavtiko (AEROL) in nov simulator letenja. »Investicija predstavlja pomembno pridobitev za študente, ki tekom svojega študija izberejo eno izmed letalskih smeri,« je v uvodnem nagovoru poudaril prof. dr. Mihael Sekavčnik, dekan Fakultete za strojništvo.

Prof. dr. Franci Pušavec je povedal, »da so novo pridobitev omogočila sredstva ULTRA – UL za trajnostno družbo, pilotni projekt 4.02 Razvoj študija trajnostne železniške in letalske mobilnosti«, viš. pred. dr. Igor Petrović pa je izpostavil še »da je Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani edini center teoretičnega usposabljanja prometnih pilotov (ATPL) v Sloveniji, ki kandidatu da hkrati široko tehnično znanje, visokošolsko strokovno izobrazbo in strokovno letalsko znanje v skladu z EASA*  predpisi. Ponosni smo, da lahko našim študentom ponudimo tako prvovrstno opremo za učenje in tako še naprej ustvarjamo generacije diplomantov, ki jih cenijo po celem svetu.«

FS IMG 7044

Simulator Elite Pi-1000 v pedagoškem procesu omogoča sledenje smernicam EASA-e za zeleni prehod pri poučevanju letalskega osebja z manjšim ogljičnim odtisom. Poleg nadgradnje teoretičnega znanja s praktičnimi vajami pri letalskih predmetih omogoča tudi pridobivanje kompetenc s področja znanj, spretnosti in odnosov, s katerimi so dopolnjeni prenovljeni učni cilji prometnih pilotov. Simulator omogoča tudi lažje učenje in prehod iz analognih letalskih instrumentov na digitalne letalske instrumente v splošnem letalstvu.

Otvoritev prostorov in simulatorja letenja so se udeležili tudi predstavniki Slovenske vojske, Policije ter Javne agencije za civilno letalstvo RS, s katerimi fakulteta intenzivno sodeluje.

Krajši informativni leti na simulatorju letenja bodo mogoči 13. marca 2024, po predhodni prijavi na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

* Europen Union Aviation Safety Agency / Agencija Evropske unije za varnost v letalstvu

Foto: Fakulteta za strojništvo

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.