Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pon04Mar2024

Rekonstrukcija letališča Cerklje ob Krki v polnem teku

Informacije
vir: Slovenska vojska

Po skoraj dveh mesecih so gradbena dela, ki zajemajo izkop materiala končana.

Tenutno se izvajajo zaključna dela na izgradnji osnovne posteljice, ki predstavlja predpripravo za asfaltiranje glavne vzletno pristajalne steze. Pred pričetkom samega asfaltiranja ta teden pripravljajo testno polje za potrebe meritve ustreznosti sestave slojev.

Testno polje je namenjeno preizkušanju tehničnih karakteristik nove površine vzletno pristajalne steze (nosilnost, trdnost, prožnost, ipd.). To omogoča inženirjem in gradbenim delavcem, da ocenijo ustreznost mešanic, pravilno izvedbo postopkov ter identificiranje morebitnih težav ali pomanjkljivosti, ki bi lahko vplivale na končno kakovost steze.

SV csm 88707borut cirnski gssv cok pista 26.2.2024

Skladno z načrti potekajo tudi dela na letaliških ploščadih, kjer izvajajo navoz materiala za pripravo že omenjene posteljice, pri čemer uporabljajo recikliran material iz stare vzletno pristajalne steze. V tem tednu so začeli tudi rušenje enega od starih nastanitvenih objektov, nadaljujejo pa tudi postavitev ograje, ki bo ločevala letalsko stran letališča od kopenske strani letališča z vojašnico.

Fotografije: Borut Cirnski, SV

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.