Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Ned26Mar2023

Letalska policijska enota usposabljala makedonske kolege

Informacije
Borut Podgoršek

Slovenska letalska policijska enota je v Severni Makedoniji, na območju Skopja z okolico, ta mesec izvedla 14-dnevno usposabljanje tamkajšnjih posadk policijskih helikopterjev. Šlo je za preverjanje njihove strokovnosti za letenje z helikopterji in usposabljanje za prevoz tovora in gašenje.

Slovenske posadke policijskih helikopterjev so za operativno delo usposobile sedem makedonskih pilotov in pet tehnikov letalcev, da bodo lahko gasili požare s helikoptersko vrečo za gašenje, prenašali zunanji tovor in upravljali z operativnim mestom za zunanji tovor.

Gre za opravljanje zelo specifičnih nalog, ki zahteva posebno opremo in posebne priprave ekip, terena in helikopterja, zajema pa tudi specifično komunikacijo in operativne postopke.

lpe mak2

Policija Severne Makedonije za operativno delo uporablja helikopterje Bell 206 ter Bell 212 in 412. Zadnja dva helikopterja je slovenska policija v zadnjih nekaj letih nadomestila z novima in sodobnima helikopterjema AW169, ki sta sposobna izvajati najtežje letalske operacije. Še tretji enak helikopter bo slovenski policiji dobavljen predvidoma letos jeseni.

Letalska policijska enota je usposabljanje izvedla na podlagi dogovora med obema policijama in po priporočilu kolegov letalske policijske enote iz Črne gore, v duhu dobrega sodelovanja pa bo makedonskim kolegom pomagala pri reorganizaciji njihove enote tudi v prihodnje.

Vir: Policija.si

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.