Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Čet30Mar2023

Maersk Air Cargo odprl nov logistični center v Evropi

Informacije
Sašo Jalšovec

Logistični velikan Maersk, poznan predvsem po ladijskem prevozu tovora, se krepi tudi na letalskem tovornem prometu.

Letališču Billund na Danskem je postalo pomemben logistični center za tovorni letalski promet in obenem evropska baza za Maersk Air Cargo. 20. marca so pričeli s svojo prvo redno letalsko tovorno povezavo med Evropo in Azijo. Sedaj trikrat tedensko tovorna letala Maersk Air Cargo letijo na liniji Billund-Hangzhou na Kitajskem.

Novo odprti logistični center na letališču Billund na Danskem bo omogočal še hitrejši pretok blaga. To lokacijo so izbrali, da se izognejo zastojem in zamudam, ki so običajno dogajajo na večjih letališčih. Pri Maersk Air Cargo z novim logističnim centrom znatno povečujejo kapacitete za dostavo časovno občutljivega tovora med Evropo in Azijo.

Logistični center na letališču  Billund ima poleg kapacitet za pretovor blaga tudi ločeno območje za hladilnice in skladiščenje nevarnih snovi. Letališče Billund je obenem tudi center za celotno ekipo Maersk Air Cargo, vključno s piloti, osebjem za vzdrževanje letal, ekipo za letalske operacije in skupino za špedicijo.

Na povezavi Danska Kitajska bodo leteli z na novo predelanimi tovornih letali Boeing B767-300, ki so bili nedavno dodani floti družbe Maersk Air Cargo. Letalska družba pa ima še tri tovorna letala. To so letala tipa Boeing B767-300F, ki že opravljajo redne lete tovorne na liniji ZDA-Kitajska.

Foto: Maersk

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.