Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Sre18Jan2023

Croatia Airlines najela šest novih Airbusov A220

Informacije
Sašo Jalšovec

Sklenjeno je novo poglavje v postopku nabave novih letal s katerim Croatia Airlines posodoblja in širi svojo svojo floto.

Pri Air Lease Corporation so objavili, da je sklenjen poslovni dogovor za dolgoročni najem šestih novih letal Airbus A220 s hrvaško letalsko družbo Croatia Airlines. V najem bodo vzeli popolnoma nova letala, štiri A220-300 in dva A220-100. Kot je razvidno iz knjige naročil ALC in pri Airbusu, naj bi bilo vseh šest letal dobavljeno naročniku Croatia Airlines do leta 2025.

 »Z veseljem objavljamo najem šestih novih letal Airbus A220 s strani Croatia Airlines, ALC se veseli uspešnega dolgoročnega sodelovanja s Croatia Airlines, saj letalska družba posodablja in širi svojo floto z najnovejšimi in najbolj varčnimi letali.« je ob tem dejal Steven F. Udvar-Házy, izvršni predsednik družbe Air Lease Corporation.

Croatia Airlines namerava v bližnji prihodnosti najeti še dodatnih devet letal Airbus A220, s čimer se bo skupno število letal tega tipa v floti hrvaške letalske družbe povečalo na 15. Letala A220 namenjena za regionalne in dolge proge bodo Croatia Airlines omogočila nadaljnji prispevek k razvoju turizma v regiji, hkrati pa zagotavljala prilagodljivost, ki jo potrebuje kot manjša letalska družba.

Foto: Airbus

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.