Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Tor24Jan2023

Finnair najavil vrnitev v Ljubljano

Informacije
Davor Golec

Finski letalski prevoznik Finnair, je za poletno sezono 2023 najavil vrnitev na letih med Ljubljano in Helsinki. Skupaj bodo letos leteli na več kot 50 destinacij po vsej Evropi.

Poleg Ljubljane so vrnitev najavili še za več drugih evropskih prestolnic, kot so Berlin, Kopenhagen, Vilna in Riga. Novi evropski destinaciji sta še Bodo na Norveškem ter Milano Linate v sosednji Italiji, kjer bodo od sedaj leteli še na drugo milansko letališče, poleg Malpense.

V Ljubljano se Finci vračajo v začetku aprila s predvidoma dvema letoma tedensko (ponedeljek, sobota), nato pa od sredine meseca aprila predvidoma štirimi leti tedensko (ponedeljek, torek, četrtek, sobota). Na letih so predvidena letala družine Airbus A320. Vsi leti bi naj bili jutranji oziroma dopoldanski.

”Potovanja so si hitro opomogla, zato povečujemo število letov na evropskih linijah, da bi zadovoljili povečano povpraševanje v Aziji,” je povedal gospod Ole Orver, glavni komercialni direktor pri Finnairu. Prav zaradi azijskih potnikov, ki so pretežni potniki na letih Finnaira v Ljubljano, se finski prevoznik vrača z redno linijo. Lete so napovedali le nekaj dni po tem, ko je Kitajska odpravila najstrožje kovidne omejitve ter karantene po prihodu iz tujine za svoje državljane. Finnair je zadnjič redno letel v Ljubljano oktobra 2019, ko je letel celo poletno sezono, kakor bi naj tudi letos. Linija je bila ena najbolj stabilnih v zadnjih letih pred pandemijo. V povprečju letno na njej leti okoli 30 tisoč potnikov, leta 2019 bi jih naj po podatkih Eurostata 32.218, ob 81% zasedenosti letal (rekordno leto je bilo leto 2017, ko je na tej liniji potovalo kar 34.356 potnikov). Najbolje so letala med Ljubljano in Helsinki zasedena v mesecu juliju, ko povprečna zasedenost letal presega 85%, marsikdaj tudi 90%.

Finski prevoznik obljublja dobre povezave v Helsinkih na njihove interkontinentalne lete na vzhod, med drugim v Tokio, Osako, Šanghaj, Hong Kong, Seul, Singapur, Bangkok, Delhi, Mumbai in Doho. Ponujajo pa tudi lete na zahod, v nam ljubi Dallas ter še v Chicago, Los Angeles, New York in Seattle. Predvsem zaradi gostov iz Japonske, je povezava do Ljubljane preko Helsinkov za njih izjemno zanimiva.

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.