Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Aerodrom Ljubljana

 • [KOMENTAR] Je razpisanih 16 milijonov evrov namenjenih Ryanairu?

  Državni zbor bi naj danes glasoval o sprejetju zakona za zagotovitev večje letalske povezljivosti Slovenije. Na razpolago je dobrih 16 milijonov evrov v treh letih, s katerimi se bo (znova) finančno pomagalo upravljalcu ljubljanskega letališča, nemškemu Fraportu in tujim letalskim prevoznikom ali morda le enemu?

 • 60 let letališča na Brniku

  24. decembra 1963 dopoldne se je množica približno sto zaposlenih, slavnostnih gostov in drugih obiskovalcev zbrala na betonski ploščadi novega slovenskega letališča.

 • Aegean Airlines se je vrnil na Brnik tudi z rednimi leti v Atene

  Mreža poletov z ljubljanskega letališča je bogatejša za novo destinacijo. Redne lete v Atene je včeraj vzpostavil prevoznik Aegean Airlines, ki bo v Grčijo letel dvakrat tedensko. V maju je prek Brnika potovalo več kot 110.000 potnikov, 30 odstotkov več kot maja lani. V poletnih mesecih pričakujejo nadaljevanje trenda občutne rasti potnikov. 18 prevoznikov v poletnem voznem redu ponuja redne lete na 22 destinacij. V vrhuncu sezone bo na rednih povezavah na voljo za petino več letalskih sedežev kot lani v enakem obdobju, število letov bo večje za četrtino.

  Danes so na ljubljanskem letališču pozdravili nove redne lete prevoznika Aegean Airlines v Atene. V grško prestolnico bo mogoče poleteti dvakrat na teden, vsak torek in petek, s 180-sedežnim letalom Airbus A320neo. Odhod z Brnika je predviden ob 19:00, prihod v Atene ob 21:45. Aegean Airlines prek atenskega letališča ponuja tudi dobre možnosti povezovalnih letov na grške otoke, do Bližnjega vzhoda in v Azijo.

  »Veseli smo, da je Aegean Airlines prepoznal potencial slovenskega trga. Ljubljansko letališče je zdaj z Grčijo povezano tudi z rednimi leti. Vzpostavljena linija je zanimiva za potnike, ki bi obiskali Atene, tiste, ki želijo doseči grške otoke ali prek letalskega vozlišča nadaljevati pot na Bližnji vzhod in v Azijo,« je ob vzpostavitvi nove povezave dejala poslovodna direktorica Fraporta Slovenija dr. Babett Stapel.

  Maja je prek Letališča Ljubljana potovalo 110.926 potnikov, 30 odstotkov več kot v maju 2022. V obdobju od januarja do maja 2023, ko je bilo oskrbljenih 407.420 potnikov, je bila rast 45-odstotna. V vrhuncu poletne sezone bo na rednih letih na voljo za petino več letalskih sedežev kot v primerljivem obdobju lani, prevozniki bodo opravili četrtino več letov.

  »Število sedežev na rednih povezavah se v letošnjem vrhuncu sezone v primerjavi z lanskim občutno povečuje. Okrepljena ponudba je z naslova pogostejših letov prevoznikov in dodanih povezav. Ob pričakovanem močnem povpraševanju bomo v poletnih mesecih na rednih povezavah dosegali občutno rast potnikov,« je še dodala dr. Stapel.

  Aegean 3

  Kot so še sporočili iz Fraporta, ponudbo letov z ljubljanskega letališča je v poletnem voznem redu že dopolnilo sedem rednih destinacij, ki niso bile na voljo tekom zimskega voznega reda: Aegean Airlines v Atene, British Airways v London (Heathrow), Transavia v Amsterdam, Transavia France v Pariz (Orly), Finnair v Helsinke, GP Airlines v Prištino in Israir Airlines/El Al/Sundor v Tel Aviv. Air Montenegro bo 16. junija vrnil sezonsko povezavo v Tivat, Wizz Air pa bo 27. septembra vzpostavil lete v Skopje. S pogostejšimi leti na pomembna vozlišča so izboljšane možnosti letenja na vse konce sveta. Lufthansa je okrepila letenje v Frankfurt, kamor so leti na voljo do trikrat na dan, tudi v zgodnjih jutranjih urah. Pogostejši leti so v poletnem voznem redu na voljo še v Istanbul, Pariz, Varšavo in Bruselj.

  Foto: Peter Irman

 • Cyprus Airways se zanima za letenje v Slovenijo

  Predstavniki Cyprus Airways so se že tretjič letos sešli s predstavniki Ministrstva za infrastrukturo in Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Objavljamo ekskluzivne fotografije.

 • Finnair najavil vrnitev v Ljubljano

  Finski letalski prevoznik Finnair, je za poletno sezono 2023 najavil vrnitev na letih med Ljubljano in Helsinki. Skupaj bodo letos leteli na več kot 50 destinacij po vsej Evropi.

 • Na ljubljanskem letališču pristal milijonti potnik

  Danes so na ljubljanskem letališču pozdravili milijontega potnika. Pripotoval je iz Istanbula, z jutranjim letom prevoznika Turkish Airlines.

 • Največ potnikov in blaga v Ljubljani, največ letalskih operacij v Mariboru

  Tri slovenska mednarodna letališča – Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, Letališče Edvarda Rusjana Maribor, Letališče Portorož – so imela skoraj 1 milijon potnikov ali več kot dvakrat toliko kot leto pred tem. Večina teh potnikov je potovala prek ljubljanskega letališča. Največ se je pa letelo v Mariboru.

 • Transavia odpovedala vse lete iz Ljubljane do pomladi

  Nizozemski nizkocenovnik, ki sproti prilagaja svoj vozni red letošnjo zimo na letih med Amsterdamom in Ljubljano, še enkrat za daljše obdobje prekinja vse lete na omenjeni liniji.

 • Zaradi stavke jutri odpoved letov v Frankfurt in München

  Zaradi napovedane enodnevne stavke osebja na več nemških letališčih, tudi v Frankfurtu in Münchnu, so jutri, 17. 2., odpovedani vsi leti Lufthanse z ljubljanskega letališča.

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.