Nacionalni prevoznik Republike Srbije, Air Serbia praznuje deseto obletnico. Leta 2013 je dotedanja družba JAT Airways dobila strateškega partnerja Ethiad Airways in oktobra tega leta začela delovati pod novim imenom in z novo vizualno podobo.

Z novim strateškim partnerjem se je poslovanje družbe popolnoma preoblikovalo. Število destinacij v svoji mreži se je podvojilo in zdaj Air Serbia opravlja potniške in tovorne lete na več kot 80 rednih in čarterskih destinacij v Evropi, Sredozemlju, Severni Ameriki, Aziji in Afriki. Dodane so bile tri destinacije na dolge razdalje – New York, Tianjin in Chicago. Popolnoma prenovljeno floto letal trenutno sestavljata dva širokotrupna letala Airbus A330-220, 13 ozkotrupnih letal iz družine Airbus A320 ter sedem turbopropelerskih letal ATR za regionalne lete. Air Serbia je v tednu, ko praznuje obletnico, presegla številko 3,5 milijona prepeljanih potnikov od začetka leta, rekord 4 milijonov prepeljanih potnikov v enem letu pa bi lahko podrla do konca leta 2023, kar je več kot potrojeno v primerjavi z zadnjim letom pred ustanovitvijo Air Serbia.

Air Serbia ATR 72

»V novo desetletje delovanja vstopamo kot regionalni vodja. Z najmlajšo floto v regiji, več kot 1400 zaposlenimi in jasno začrtano strategijo trajnostnega razvoja gremo še hitreje naprej, pripravljeni sme se prilagoditi vsaki spremembi na trgu« je povedal izvršni direktor Air Serbia Jiri Marek.

Air Serbia je v letu 2023 podrla vse rekorde glede izvedenih letov in destinacij. Od začetka leta so odprli 22 novih destinacij in opravili več kot 36.000 poletov. Preliminarni finančni rezultati kažejo, da je družba v prvem polletju ustvarila 22,4 milijona evrov dobička, kar je skoraj enako dobičku celotnega leta 2022.