Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pon11Mar2024

Turkish Airlines največkrat na Brniku, letos pričakujejo 20% rast

Informacije
Davor Golec

Turški nacionalni letalski prevoznik in eden izmed največjih letalskih prevoznikov na svetu, ki že vrsto let povezuje Ljubljano z enim izmed največjih svetovnih letalskih vozlišč, je pred začetkom poletne sezone, optimističen.

Turkish Airlines je v letu 2023 na/iz Brnika prepeljal 174.926 potnikov, kar je največ med vsemi prevozniki, ki trenutno letijo na rednih letih na ljubljansko letališče. Povprečna zasedenost letal je bila 78%, so za Sierra5 sporočili s strani prevoznika. Skupaj so opravili v enem letu preko 1200 letov med Ljubljano in Istanbulom, 51% vseh letov je bilo izvedenih z letali Airbus A321 ali A321neo, ostali pa z letali Airbus A320, letali družine Boeing 737 in nekaj tudi s širokotrupnimi Airbusi A330. Turkishu v Ljubljani sledijo Lufthansa, British Airways, Wizzair, EasyJet in Air France. Turkish je primat prevzel Lufthansi, ki je največ potnikov na/z Brnika prepeljala v letu 2022.Poslovni razred v modernih Turkishevih Airbusih A321neo

V letu 2024 pričakujejo okoli 20% rast, ker že letijo z večjim številom tedenskih letov, kakor v istem obdobju lansko leto ter bodo tudi skozi celotno letošnje leto vzdrževali 2 leta dnevno, prav tako pa za posamezne termine poskušali kapacitete nadgradit s širokotrupnimi Airbusi A330. Omenjamo besedo poskušali, kajti, kot so nam povedali, vse je odvisno od povpraševanj ter razpoložljivosti flote širokotrupnih letal, kar pripelje do optimizacije in posledičnih odločitev s strani vodstva družbe, ki je v Istanbulu. V večini pa se na letošnjih letih Turkisha v Ljubljano pričakuje največkrat letala Airbus A321, skupaj jih imajo v večih konfiguracijah v floti več kot 100, še nekaj modernih neotov pa bo dostavljenih v letošnjem letu. Določen odstotek letov pa bo izveden tudi letali družine Boeing 737, ki pa so po sedežni kapaciteti nekoliko manjši.

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.