Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Ned11Jun2023

Ryanair s peticijo za nemotene prelete v EU

Informacije
Sašo Jalšovec

Ryanair je predsednici Evropske komisije Ursule von der Leyen predal peticijo, ki jo je podpisalo že več kot 1,1 milijona potnikov, z naslovom »Zaščitite prelete: ohranite nebo EU odprto«.

Peticijo so podpisali potniki, ki so nezadovoljni zaradi motenj v letalskem prometu po nedavnih stavkah kontrole zračnega prometa na evropskem nebu.

Med januarjem in majem 2023 je bilo samo v sektorju kontrole zračnega prometa skupno kar 57 stavk, kar je 10-krat več, kot jih je bilo v evropskem letalskem sektorju leta 2022. Stavke so potekale v Nemčiji, Španiji, Italiji, Združenem kraljestvu, na Irskem in v Franciji.

Ryanair je še posebno opozoril na zaplete v zvezi s stavko v Franciji, zaradi katere so morali odpovedali okoli 400 poletov. Francozi so zaradi stavke nesorazmerno odpovedovali tudi prelete nad Francijo. V nasprotju s Španijo, Italijo in Grčijo, ki vse uporabljajo zakone o minimalni storitvi za zaščito preletov med stavkami kontrole zračnega prometa.

Irski letalski prevoznik je pozval Evropsko komisijo, naj ukrepa v zvezi s peticijo, ki zahteva, da morajo vse države EU omogočati prelete v primeru stavke kontrolorjev zračnega prometa.

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.