Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Nato

 • Obisk poveljnika večnacionalnega centra za zračne operacije

  V sredo, 1. februarja, je poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Roman Urbanč v vrhniški vojašnici gostil generalpodpolkovnika Fernanda de la Cruza Caravaca, poveljnika Večnacionalnega centra za zračne operacije s sedežem v španskem Torrejónu (angl. Combined Air Operations Centre Torrejón - CAOC TJ). Namen obiska je bila poglobitev sodelovanja pri skupnem varovanju Natovega zračnega prostora in krepitev sodelovanja Slovenske vojske v Večnacionalnem centru za zračne operacije.

 • Salon du Bourget 2023 – Vojaško letalstvo

  Na letališču Le Bourget pri Parizu se je od 19. do 25. junija spet odvijal Paris Air Show, oziroma Salon du Bourget. Sejem je tokrat obiskalo približno 380.000 obiskovalcev.

 • Slovensko vojaško letalstvo je v največjem investicijskem ciklu do zdaj

  V spomin na prvi bojni let pilotov ljubljanske stotnije 12. januarja 1919 pripadniki slovenskega vojaškega letalstva tega dne praznujejo svoj dan. 15. polk vojaškega letalstva je v tej organizacijski obliki lani praznoval deseto obletnico. In prav na ta jubilej so se v polku razveselili največjega investicijskega cikla do zdaj, vrednega približno pol milijarde evrov. O ciljih in izzivih, ki so še pred njimi, smo se pogovarjali s poveljnikom 15. polka vojaškega letalstva polkovnikom Janezom Gaubetom.

 • Varuhi slovenskega neba 20 let vpeti v Natovo strukturo

  Letos obeležujemo 20 let, odkar je Slovenija 29. marca 2004 postala polnopravna članica zavezništva in 10 let od sodelovanja madžarskih letalskih sil pri varovanju zračnega prostora Republike Slovenije.

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.