Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

HNMP

 • [FOTO] V celjski bolnišnici odprli nov heliport

  Investicijski projekt Nadomestna novogradnja Splošne bolnišnice Celje predstavlja dolgoročno osnovo za nadaljnji razvoj bolnišnice ter nadgradnjo programa zdravstvene dejavnosti. Projekt je eden izmed največjih investicijskih projektov v slovenskem zdravstvu. Razdeljen je na več faz. V začetku letošnjega leta so namenu predali del, poimenovan Etapa 1 nadomestne novogradnje, ki zajema tudi uporabo heliporta, ki pa je uradno še zaprt. Slovesnosti se je udeležil predsednik vlade dr. Robert Golob, slavnostni govornik na otvoritvi pa je bil minister za zdravje Danijel Bešič Loredan.

 • Helikopterske posadke Slovenske vojske septembra poletele na pomoč 83-krat

  Dežurne helikopterske posadke Slovenske vojske so septembra 25-krat poletele na pomoč v gore, 18-krat izvedle sekundarni prevoz - med zdravstvenimi ustanovami, 38-krat primarni prevoz - iz kraja nastanka poškodbe ter dvakrat prevoz inkubatorja. Pri tem so prepeljale 92 poškodovanih ali obolelih in skupaj naletele 97 ur.

 • Hrvaška korak bliže namenskim reševalnim helikopterjem

  Program razvoja HNMP na hrvaškem predvideva štiri HNMP baze.

 • Hrvati prejeli dve ponudbi za izvajanje HNMP-ja

  Na razpis, ki predvideva vzpostavitev baz HNMP na Braču (Split), Rijeki (Krk), Zagrebu in Osijeku sta se prijavili italijanski družbi EliFriulia (skupaj s špansko Eliance Helicopter Global Services in hrvaško Eli-Adriatik Matulji) in Alidaunia. Slednja bi lete opravljala le iz Splita in Rijeke. Oba ponudnika imata odlične reference. EliFriulia je na hrvaškem izvajala pilotni projekt HNMP leta 2015 in iz baz na Krku in Braču prepeljala v štirih mesecih več kot 200 pacientov.

 • Posredovanje posadk letalstva SV leta 2023

  Helikopterske in letalske posadke Slovenske vojske so v letu 2023 za potrebe reševanj v gorah, nujnih medicinskih prevozov in pomoči ob poplavah skupaj naletele 1018 ur ter poletele na pomoč 701-krat.

 • V Podbrdu odprli pristajališče za helikopterje

  V ponedeljek, 5. decembra, so v Podbrdu v uporabo predali pristajališče za helikopterje.

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.