Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Zgodovina

 • [Knjiga] Saharska izkušnja

  Danijel Hren se je rodil 6. januarja 1951 v Gornjem Gradu. Njegova letalska kariera se je začela leta 1970 v Aeroklubu Ljubljana. Je pilot jadralnih letal in poklicni pilot. Kot prometni pilot je letel na poslovnih letalih. V zraku je preživel 8500 ur. Leta 2010 se je upokojil.

 • [NOVA KNJIGA] Letenje za dušo

  Zbirka Zgodbe slovenskih letalcev, v kateri so knjige Zaljubljeni v letenje, Stražar z neba in Na krilih poguma je dobila nadaljevanje v knjigi z naslovom Letenje za dušo.

 • 60 let letališča na Brniku

  24. decembra 1963 dopoldne se je množica približno sto zaposlenih, slavnostnih gostov in drugih obiskovalcev zbrala na betonski ploščadi novega slovenskega letališča.

 • 60 let potniškega prometa na Brniku

  Mineva 60 let odkar je na ljubljanskem letališču stekel potniški promet.

 • Slovenija bo dobila letalo G-4 super galeb in helikopter gazela

  Generalna direktorja direktoratov za logistiko obrambnih ministrstev Slovenije in Črne gore sta danes ob robu sejma obrambe, zaščite in reševanja Sobra podpisala ločena dogovora, po katerih bo Slovenija Črni gori donirala sedem gorskih topov in 112 salv za omenjene topove, ki jih bo uporabljala črnogorska vojska. V drugem dogovoru med ministrstvoma bo Črna gora Sloveniji donirala letalo G4 super galeb in helikopter gazela, ki bosta namenjena muzejski rabi.

 • Stoletnica ustanovitve Italijanskega vojnega letalstva

  Stoletnico ustanovitve Italijanskega vojnega letalstva (AMI-Aeronautica Militare Italiana) v Italiji obeležujejo z različnimi dogodki, najpomembnejši pa bo letalski miting, ki ga bodo organizirali v bližini Rima, na vojaškem letališču »Mario Bernardi« - Pratica di Mare 17. in 18. junija.

 • V Pivki bogatejši za nemški štiricevni protiletalski top

  Park vojaške zgodovine je ob uradnem obisku v Sloveniji obiskala ministrica za obrambo Republike Severne Makedonije Slavjanka Petrovska v spremstvu gostitelja ministra za obrambo Marjana Šarca.

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.