Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Letališče Maribor

 • [FOTO] Discover Airlines prvič v Sloveniji, pristal je v Mariboru

  Včeraj je na Letališču Edvarda Rusjana Maribor prvič pristal Airbus A320 nove nemške letalske družbe Discover Airlines. Gre za novo počitniško letalsko družbo iz skupine Lufthansa Group, preimenovana iz prejšnje Eurowings Discover, pod katero so leteli od julija 2021.

 • [FOTO] Dobrodošla nova Cessna Citation XLS Gen2 (reg. S5-BBV)

  Slovenski register zrakoplovov je bogatejši za še eno povsem novo poslovno luksuzno letalo Cessna Citation 560 XLS Gen2, ki ga je letalski prevoznik včeraj predstavil na mariborskem letališču. Predstavljamo Sierra Five Bravo Bravo Victor-ja.

 • [FOTO] Srbija vse nove helikopterje dostavila preko Maribora

  Francoski proizvajalec helikopterjev Airbus Helicopters, je preko mariborskega letališča dostavil vse tri nove naročene helikopterje H215 Super Puma za srbsko notranje ministrstvo. Danes Srbija dobiva še tretjega.

 • Država išče novega upravljalca mariborskega letališča

  Ministrstvo za infrastrukturo (v nadaljevanju MZI in koncedent) je objavilo razpisno dokumentacijo za podelitev koncesije javno-zasebnega partnerstva za izvajanje storitev obratovanja javnega letališča Letališče Edvarda Rusjana Maribor, po tem, ko se trenutnemu začasnemu upravljalcu konec leta 2023 izteče pogodba.

 • FOTO: Eurowings prvič v Mariboru

  Včeraj je pod Pohorjem trenažne lete s šolskimi krogi izvajal nemški nizkocenovnik Eurowings Europe Limited z letalom Airbus A320.

 • Ilyushin IL76 na posebnem snemanju v Mariboru

  The Grand Tour, znana serija oddaj, kjer Jeremy Clarkson, Richard Hammond in James May opravljajo različne naloge in izzive, ponavadi povezano z bencinskimi hlapi, je gostovala na letališču Edvarda Rusjana Maribor. Prilagamo možnost ogleda več kot 4 minute posnetega dogajanja na mariborskem letališču.

 • Letalski center Maribor povečuje floto

  Letalski center Maribor je povečal svojo floto motornih letal za še eno Cessno 152, skupno je to že četrta Cessna 152 v njihovi floti.

 • Letos brez letalske protitočne obrambe?

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je danes obvestilo, da do roka ni prejelo nobene ponudbe za izvedbo letalske obrambe pred točo.

 • Mariborsko letališče z daljšo redno odprtostjo

  Letališče v Mariboru bo to poletje odprto kar 11 ur na dan, kar je največ v zadnjih letih.

 • MZI v pogovorih z letalskimi prevozniki

  Na Ministrstvu za infrastrukturo (v nadaljevanju MZI) so se, po tem ko na razpisih ni bilo prevelikega izplena, zelo angažirali s pogovori s prevozniki.

 • MZI: Za Maribor ena prijava, razpis za subvencije morda že ta teden

  V petek 24. 3. 2023 opoldan se je iztekel drugi podaljšan rok za prijavo za podelitev koncesije za upravljanje Letališča Edvarda Rusjana Maribor. Iztekel se je tudi s strani Ministrstva za infrastrukturo (MZI) rok, ko bi naj soglasje Evropske komisije prejeli za razpis subvencij. Medtem zagrebško letališče objavilo novo spodbujevalno shemo za nove prevoznike.

 • Ryanair in Wizz Air izkazala zanimanje za koriščenje milijonskih subvencij

  Kakor smo pred dnevi predvideli, da bodo subvencije v prvi fazi najverjetneje črpali le nizkocenovnik(-i), se bo verjetno uresničilo. Zanimanje sta s sestanki s predstavniki države pretekli teden izkazala irski Ryanair in madžarski Wizz Air.

 • V Mariboru pristal zadnji izdelan Pilatus Porter PC-6

  Ime proizvajalca letal Pilatus je prav letalo Porter PC-6 poneslo v svet letalstva ter mu dalo pomen odlične švicarske kakovosti in zmogljivosti. V ponedeljek je bil dostavljen zadnji izdelan Pilatus Porter PC-6. Prevzel ga je indonezijski naročnik, družba Smart Aviation. Letalo nosi registrsko oznako PK-SNF in serijsko številko 1019, dostavni let pa je bil izveden preko Letališča Edvarda Rusjana Maribor.

 • V Mariboru zaposlijo reševalca gasilca

  Na mariborskem letališču za potrebe okrepitve kadrovske sestave, za nedoločen čas zaposlijo reševalca gasilca. 

 • V soboto na mariborskem letališču vaja letalske nesreče

  V soboto dopoldne bo na Letališču Edvarda Rusjana Maribor izvedena »Vaja Letalska nesreča Maribor 2023«.

 • Zakaj se mariborsko letališče ne razvija?

  Mariborsko letališče še vedno upravlja državno podjetje DRI, upravljanje investicij, d.o.o., kar je bila ob prevzemu, poleti 2019, po besedah Ministrstva za infrastrukturo (v nadaljevanju MZI), začasna rešitev. Pojem začasnosti pa dobiva nove razsežnosti, dnevi, tedni, meseci in leta priložnosti pa bežijo mimo.

Sorodni mediji

Oglasi

ČLANICE ADRIA GRUPE

AdriaGrupa2

ZAMAavijacijaLOGOmail 

flynaissus

 
FlyingBosnian

Avtorske pravice © 2007-2024 Sierra5.net. Vse pravice pridržane.